17 Şubat 2013 Pazar

17 Şubat Dünya Kediler Günü KUTLU OLSUNNNNNN


Başta oğluşum Behlül olmak üzere,ayrıca bahçemde ve mahallemde baktığım canlarım zeytin,papyon,minik,çakma behlül,nefise,arsız,beşiktaşlı,sarman,kızım,karamel,bonbon,televizyon,bozayı,junior ve fıstık ın ayrıca adı olmayan ama başını okşadığım her kedinin,sevgili hayvansever dostlarımın bütün kedilerinin DÜNYA KEDİLER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUNNNNNNNNNNNNNNNNNNN.Bugün patili tüm dostlarım için balık ve yaş mama günü:))

Rahatça ve huzurla yaşamaları için güzel bir dünya olsun ve hayvanlarımızın karşısına hep iyi insanlar çıksın diliyorum.

Bugün Dünya Kediler Günü.

En çok ilgi çeken hayvanlardandır kedi. Tarih boyunca pek çok şeyin simgesi olmuştur. Nankörlükle suçlanmış, cadıların can yoldaşı kabul edilmiş, tapınakları korumuş, dünya dışı varlıklarla iletişimde olduğu iddia edilmiş ve daha neler....

Şöyle yumuk yumuk bir kediyi hiç kucağınıza alıp sevdiniz mi bilmiyorum ama dünyanın en haz verici olaylarından biridir. Tüm stresinizin bir anda kaybolduğunu hissedersiniz. Kucağınızdaki kedinin mırıltıları ninni gibi gelir kulağınıza. 

Kedileri nankörlükle suçlayanlar her halde, sahiplerinin hastalıklarını hissedip, özellikle vücudun hasta olan bölgesine uzanarak ağrı hissini azalttığını bilmezler.


Madem dünya kediler günü, biz de H&H olarak kedi sever ünlülerle ilgili bir derleme yapalım dedik...

Bizim ünlü kedicilerimizin başında Diva Ajda Pekkan gelir. Gerçi bir aralar Sezen Aksu'nun da kedisi vardı ama sonradan “Bir Kedim Bile Yok” şarkısını yaptı.

 
Medyanın ilginç köşe yazarlarından Pakize Suda da bir kedi sever.

Leman Sam ise yüreği hem kediler hem de sokak kedileri için atan örnek sanatçıların başında gelir. Evinde baktığı kediler için başına gelmeyen talihsizlikler kalmamıştır. Şehrazat'ın kedisinden bile şarkı isteyen sanatçılar olduğu iddia edilir.

Candan Erçetin bir zamanlar çıkardığı  Fransızca Şarkılar çalışmasını kedisine ithaf etmişti.
 
Peki ya Türkiye dışındaki ünlülerden kimler kedici olarak nam salmış dersiniz?

Aslında Clinton'ların kedisi Socks'dan çok önce Beyaz Saray Abraham Lincoln'ın kedisi Tabby ile tanışmıştı. 

Üç Silahşörlerin yazarı Alexander Dumas'nın kedisi Mysouff ise zamanı tahmin etmek konusunda acayip bir yeteneğe sahipti. Alexander Dumas çalışmasını ne zaman bitireceğini kendisi bile bilmezken kedisinin bildiğini söylerdi.

Dünyaca ünlü ressamlar Renoir ve Monet ise kedi hayranı iki empresyonistti. Seine Nehri kenarında bolca kedileri resmettiler. Nobel Barış Ödülü sahibi Dr. Albert Schweitzer'in ise sağ elinin üzerinde uyuyan kedisi Suzi yüzünden sol el ile reçete yazdığı söylenir. 

Edebiyat'ın üç kedi silahşörü ise Charles Dickens, Mark Twain ve Ernest Hemingway'dir. Ama Hemingway 30 kedi ile rakiplerinden ciddi bir şekilde sollamıştır. 30 kedinin atası ise Hemingway'e bir kaptanın verdiği bir dişi kedi idi.

Biz Türklerin de çok yakından tanıdığı, Kırım Savaşı ile dünyaca üne kavuşan Florence Nightingale şişman İran kedisine Bismarck ismini vermişti ve Nightingale'in yavru kedileri çalışırken bile cebinde taşıdığı bilinir. 

Ama "yerçekimi kanunu"nu bulan Sir Isaac Newton sadece kedisever olarak kalmamış aynı zamanda kedi kapısını da icat eden kişi olmuştur.

İki Dünya Savaşı'nda da İngiliz tarihine damgasını vuran Churchill'in kedisi Jock ise, İkinci Dünya Savaşı boyunca bütün kabine görüşmeleri sırasında meşhur Savaş Kabinesi Odası’ndan bir an bile ayrılmamıştır.

İkinci Dünya Savaşı'nın diğer ünlü karakteri ABD Başkanı Roosevelt'in kedisi Slippers'ın da normalde dört tırnağı olması gerekirken beş tırnağı vardı. Roosevelt de Slippers olmadan adım atmazdı. 

Ama bir başka ABD Başkanı Eisenhower da Napoleon gibi kedi düşmanıydı. Napoleon bir keresinde küçük bir kediye karşı kendisini kılıçla korumaya kalkışmıştı. O güzel bestelerin sahibi Johannes Brahms ise eli ayağı durmayan kedi düşmanlarındandı. Evinin penceresinden komşularının kedilerine çeşitli şeyler fırlatırdı. 

Ünlü kedicilerin kedisi olmak zor mudur bilinmez. Bilinen bir şey var ise o da kedilerin ünlü ünsüz demeden bizleri etkileri altına aldığıdır.
Bu haberi 498 kişi okundu..



3 yorum:

bücürükveben dedi ki...

Sen olmasan bugün dünya kedi günü olduğunun farkında değildim, biz de Behlül ve diğer kedilerinin kediler gününü kutluyoruz:)))))kedi kadar güzel bir canlı var mı yahu?:) Napolyon'un aklına şaşayım:)))
Behlül'ü öptüm...

Sahildeki Ev dedi ki...

Hiç bilmiyordum, şimdi kızım Hestia'nın kafasına kocaman bir öpücük konduracağım...

gooogoook dedi ki...

Sayenizde öğrendik, eksik olmayın, teşekkür ederiz.