30 Nisan 2013 Salı

AH AH 4 Tane öksüz yetim kaldı başımaaaa

bu yavruları anneleri 25 gün önce doğurdu,hemde ne doğum.zavallı kendi henüz 5-6 aylıktı zaten.gitmiş apartmanın giriş kapısının üstündeki sarmaşıkların arasına tıkmış bu minikleri.bizde baktık anneleri yanında hiç ellemedik.ama bugün onlara yakın olan dairedeki komşumuz bebeklerin gözlerinin çok kötü kapanmış olduğunu ve annenin birkaç gündür gelmediğini söyledi.hemen annemle gidip yavruları indirdik.gerçekten özellikle 2 tanesi çok kötü durumdaydı.1 tanesinin 1 gözü diğerinin 2 gözü birden kapanmıştı.annemle önce çayla temizledik gözlerini Allahtan açabildik ve boncuk gibi masmavi gözleri çıktı ortaya.o kadar acıkmışlarki hemen evden behlülün yaş mamasından indirdik,deli gibi saldırdılar,sonra devam sütü alıp koydum.anneyi her yerde aradım ama yoktu:(( başına birşey mi geldi acaba.şimdilik bahçenin güvenli bir noktasında kedi sepetindeler,artık yarın büyük bir kutudan onlara evlerini inşa edeceğim.napalım kaldı minikler başımıza.beni görünce basbas bağırıp üstüme tırmanıyorlar.haydi bakalım hayırlısı 4 tane torunum oldu:)))

doğum yaptığı yere bakın





9 yorum:

Sahildeki Ev dedi ki...

Hayırlı olsun torunlar :)) Sizin bebekleri sağ salim görünce çok sevindim. Bizim sitede de geçen hafta bir anne 4 tane yavru doğurdu..2 tanesini ikinci gününde bir erkek kedi öldürmüş, ertesi gün baktım 2 yavrusunu almış bizim kapalı balkona yerleşmiş..Ah ben bunları ne güzel güven içinde büyütürüm burda derken, aynı gün pencerenin bir an açık kalmasından faydalanan erkek kedi neredeyse gözlerimin önünde saldırıp bir yavruyu daha öldürdü..Hiç böyle bir şey görmemiştim..O gece de anne kalan yavruyu alıp gitmiş, 3 gündür ikisinide görmedim..Şimdi sizinkileri görünce çok sevindim...

reyhane dedi ki...

Allah kavuştursun annelerine..Allah kolaylık versin.

NOWACRAFT dedi ki...

Ah ah, insan kıyamıyor işte, onlar da can. Ama ne iyi etmişsiniz onlara bakıp doyurmakla, büyük sevap. Annelerine bir şey olmasa gelirdi mutlaka.
Ne diyeyim, torunlarınız hayırlı olsun :)

yıldız dedi ki...

allah razı olsun güzel gönlünüze sağlık

Kırkbiryama dedi ki...

sizi kutlarım ilgilenmeseniz o yavrular da ölürdü herkes bu kadar duyarlı olsa ne iyi olurdu inşallah en kısa zamanda yuvalandırırsınız segiler

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

Kıyamammmm bizim kapının önünde ki anne de nerelere doğurdu bilmem bu üçüncü parti ,bir ay sonra onlar da katılır mama seansına dükkanın önü hergün saat 18.00 de petshop a dönüyor:)) 7-8 tane sıralanıyorlar yanyana eşime miyavlayıp duruyorlar çok şekerler saatlerini hiç şaşırmıyorlar vallahi:)))

sabah yemeğine biraz geç kalsak evin kapısını patiliyor bir tanesi :)

eşke imkanlarımız fazlaca olsa da koruyabilsek ama maalesef ,İzmir de barınaklar Kedi de almıyorlar buna da yeni şahit olduk :(

artık elimizden geldiği kadar yapacağız ne yapalım.
güzel kalbine kocaman öpücük arkadaşım sevgiler.

Sis dedi ki...

eczaneden en fazla 3 liraya alacağınız tobrased göz damlasını iltihaptan kapanmış gözleri çaylı pamukla silerek açtıktan sonra münkün olduğunca sık ( ideali kötü enfekte gözlere 2 saatte bir)damlatırsanız kurtarırsınız.aksi takdirde göz enfeksiyonu bebek kedilerde ölüme kadar götürebiliyor.
Allah sizden razı olsun bu canlara yardım ettiğiniz için.

Begonvilli Ev dedi ki...

Allah yardımcınız olsun. Benim de verandamda dört bebek kedi var ama şükürler olsun ki anneleri başlarında. Geçen gün yerlerini temizlerken annenin kakasında parazit gördüm. Hemen veterineri çağırdım. Tedavisi yapıldı. zaten üç kedim bir köpeğim var. aşıları, mamaları, temizlikleri şu hasta halimle çoook zor. Kısacası bir karın doyırmakla olmuyor. Sorumluluğu pek çok bu işlerin..

Unknown dedi ki...

arkadaşlar çok teşekkür ederim.bu sabah erkenden biberon ve süt tozu aldım.bebeişler bugün biberonla beslendiler.keyifleri daha bi yerinde sanki.gerçi hala cıyak cıyak bağırıyolar ama galiba annelerini arıyorlar.

sevgili sis tşk ederim.bu sabah hemen dediğin damlayı aldım ve kullanmaya başladım