27 Mayıs 2012 Pazar

Çuvaldan Kurtarılan Minikler

Bu sabah hayvansever bir arkadaşım ağlaya ağlaya beni aradı.Apartman bahçesindeki 3 minik yavru ve annelerini üst kat komşusunun çuvala koyduğu sırada yakaladığını anlattı ve bana ne olur bunlara yer bulalım dedi.Ancak biliyorum ki gün geçtikçe yuvalandırmak artık çok zor.Artık hayvanseverlerin nerdeyse tamamının evlerinde minik dostları var:( Sokaklardaki dostlarımızı korumak gün geçtikçe zorlaşıyor.Kıyamadım ne yapalım al getir hepsini bana bahçemde bakarız dedim.Paşam dan kalan kocaman evimizi temizledik,bahçenin en güvenli alanına yerleştirdik,içine kendi minderlerini de koyduk.Annemiz muhteşem,yavruların yanından bir an ayrılmadı,yeri değişmesine rağmen hep yanlarında yattı,şimdilik miniklerinde annenin de keyfi yerinde.Şansları bol olsun diyerek yuva yarayan güzellerimizi görün istedim.



7 yorum:

Nilgün Torunoğlu dedi ki...

Ben çuval meselesine takıldım. Gecenin bu saatine korku filmi gibi ! Allah bilir ona ne yapacağını ya ben yine de beddua ettim ! Yavruların şansı bol olsun ! Dediğiniz gibi hepimizde birer ikişer can var ,yenilere bakmamız olanaksız. Allah'ım sen bilirsin artık !

bücürükveben dedi ki...

Ben o üst kat komşuyu çuvala koyup, ağzını bağlayıp, denize atmak istiyorum..
Bu aralar kimselere (yani blog olarak)uğrayamıyorum yorum yazamıyorum çok yoruldum ama bu yazıyı görünce dayanamadım..
sevgilerimi bıraktım
miniklerin de, annelerin de talihi bol olsun, size de çok teşekkürler

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

Evine bolluk bereket yağsın güzel yüreğine teşekkürler. çok da tatlılar.
geri dönmesin diye çuvala koyarlar diye duymuştum:(

Boncukçu dedi ki...

Şansları bol olsun, korkup uzak durmak gherek çuvala koyandan. Bunu yapabiln nasıl biridir....

Boncukçu dedi ki...

Sahi hayvanseverlerin facebooktaki sayfasından 5 kişi aradı bizim yavru için, orayı dene mutlaka.

twinpeakprimitives dedi ki...

Annenin, ona sağladığınız yeni fırsata duyduğu minneti fotograflardan görmemek mümkün değil; nasıl bir kabus yaşadılarsa artık! :(
Ben de balkonumda tamamına yakını dişi olan; 15 den fazla kedi bakıyorum. Yemek yemeye, su içmeye gelenlerle bu sayı günde 50 ye yaklaşıyor. Onlar için hayatın ne zor olduğunu biliyorum. Yeterince zor değilmiş gibi yaşadıkları hayatlar; bir de bu zulümler! Dilerim her kim meramını, acısını, derdini anlatamayan kedi, köpek,kuş farketmez her türlü hayvana acımasızca kıyıyorsa, keyfi avlanıyor, doğayı katlediyor, yaşam alanlarını yok ediyorsa; karşılığını kat kat görsün inşallah!

Nedret dedi ki...

Bücürük'ün yazdığını onaylıyorum. Allah çıkartır o çuvalcının bir tarafından. Nasıl zehirli, pis, iğrenç bir kafası var bazı insanların:(