22 Aralık 2012 Cumartesi

Hayvanseverlere RUH HASTASI diyen ESRA CEYHAN ı PROTESTO EDİYORUZ

Programına aldığı sözde bir müftü ve psikatrı arkasına alarak HAYVANSEVERLERE YANİ BİZLERE RUH HASTASI diyen,hayvan sevgisini KIYAMET ALAMETİ olarak gören,bizleri yalnız ve insanlar ile ilişkisi olmayan zavallılar olarak niteleyen bu 3 mahlukatı şikayet ediyoruz....Lütfen tepkinizi gösterin...DİLEKÇEYE ADINIZI VE TC NUMARANIZI YAZMAYI UNUTMAYINIZ

...
MAİL ADRESLERİ

kanal7@kanal7.com; adanzye@kanal7.com; esraceyhan@esraceyhan.com; ttb@ttb.org.tr; istabip@istabip.org.tr; ozelkalem@diyanet.gov.tr; memin.ozafsar@diyanet.gov.tr; hkamil.yilmaz@diyanet.gov.tr; ekrem.keles@diyanet.gov.tr; bimer@basbakanlik.gov.tr; rtukistanbul@rtuk.org.tr; gthb@tarim.gov.tr

GÖNDERİLECEK DİLEKÇE

KONU:
Esra Ceyhan ile Vaiz ve Doktor olan konuklarının hayvanseverleri aşağılaması hakkında

DİLEKÇE:

Sayın Yetkili;
Kanal7 çalışanlarından Esra Ceyhan; 21 Aralık 2012 tarihinde yayınlanan Esra Ceyhan'la A'dan Z'ye adlı programda hayvanseverleri aşağılamış, kahkahalarla gülerek alay etmiş ve ruh hastası diyerek hakaret etmiştir. (Söz konusu programın görüntüleri ektedir.)

Program konuklarından Psikiyatr Dr. Ertan Tezcan Hipokrat yemini ile belirlenmiş meslek ilkelerine aykırı davranarak; kediyi kadın akrabalarla, köpeği erkek akrabalarla özleşleştirmek suretiyle toplumda cinsel ayrımcılığı kışkırtmış, hayvan besleyen insanları "toplumdan bağları kopuk, aile içi sorunlarını hayvanlara kanalize eden, antisosyal ruh hastaları" şeklinde göstermiştir. Hiç bir bilimsel psikoanaliz, test, tahlil  yapmaksızın psikolojik bir teşhis koymak psikiyatri biliminin ilkelerine aykırıdır ve bunun sonu da görüldüğü üzere mesleki şarlatanlıktır.

Yine Program konuklarından Fatih Müftülüğü Vaizi Ümran Kılıçer hayvanseverlere "acıdığını" söylemiş ve bu tür olayların "kıyamet alameti" olduğunu iddia ederek izleyicileri korku ve infiale sürüklemiştir. Kur'anda kıyamet alametleri açıkça belirtilmiştir ve bu alametlerin içinde içinde "ölen kediyi gömmek" diye bir konu yoktur.Hz. Muhammed, yanında uyuyan kendi kedisi Muezza'nın uykusu bozulmasın diye kendi yeleğini kesip kalkmıştır; böylesine hayvanlara önem veren dinin görevlisinin bunu bir "kıyamet alameti" olarak tanımlaması çok üzücü ve düşündürücüdür.

Program sunucusu Esra Ceyhan, program konuğu Dr. Ertan Tezcan ve program konuğu Vaiz Ümran Kılıçer hakkında dava açma hakkımız saklı tutulmakla birlikte; öncelikle kurumunuz nezdinde haklarında soruşturma açılmasını ve soruşturma sonucunun kamuoyu ile paylaşılmasını arz ederiz.

Ayrıca bu hakaretamiz program nedeniyle cevap hakkımızın doğduğunu belirtir, söz konusu programın bir kez de hayvan hakkı savunucularını çağırmak kaydıyla yapılmasını ve sunucu tarafından alenen özür dilenmesini rica ederiz.

Ad Soyad:
TC Kimlik no: 

EK 1: Esra Ceyhan'ın programından görüntüler:



6 yorum:

okuyan dedi ki...

Her türlü şikayeti yapacağım.

bücürükveben dedi ki...

Haltetmişler! Asıl ruh hastası hayvan gördü mü tekmeleyen, kediye vuran, köpeğe pompalı tüfekle ateş eden,köpeğe,ördeğe, ata, eşeğe tecavüz edenler ruh hastasıdır!

Esra Ceyhan'ı hatırlıyorum yıllar önce minnacık yavru kediden bile ÖDÜM KOPAR demişti...o bizi asla anlayamaz, hele güya dindar olacak o geri zekalılar! Ben de onlara gülüyorum! Hayatlarında bir kedinin başını okşamamış, bir kediye / köpeğe/ ata su vermemiş insan insan değildir gözümde...

sevgiler canım

altıüstüevkadını dedi ki...

Zavallılar
Acınası zavallılar
konuşmaya bile değmezler

Adsız dedi ki...

Harbi felc insede sana su dunyadan gitsen O kadar beddua aldinki kizinin mutlulugunu goreme insallah ustundeki beddualarla omrun boyunca yasa iki yakan bi araya gelmesin ha sen soruyu cok seversin niyemi ? o hayvanlari allah tek hayvanseverler baksin korusun diye yollamadi hepimizin yapmasi gerekenler bizim boynumuza yuklendi - niyemi ? Sizler paranizi sevginizi mezara rahat goturun diye. Gerci sen o serbeti kacmis yuzun kilo fazlanla sevsen bu saatten sonra hayvanda kacar be seytan yagdi gokten sanir rahat ol sen . Senin mezarin olsa neye yarar don bak kac kisi gelir ???

TAZE NANE dedi ki...

Hemen aldım, heryerde paylaşıcam.

Adsız dedi ki...

blok kalıtelı guzel yorumlarımızı yayınlayalım gul hanım esra hanımda bır can sonucta haksız bulundu yeterınce tepkı cektı kanımca sızden rıcam sevıyelı elestırelım sevıyelı yazılarımızı onaylıyalım rıca edıyorum sızden hayvanseverlere yakısan budur kanımca